Hovenier Steenderen

Zoek je naar de perfecte balans tussen natuur en comfort in je tuin? Dan zijn wij jouw ideale partner. In het pittoreske Steenderen zijn we bekend als de hoveniers die elke tuindroom realiseren.

Of het nu gaat om tuinontwerp, aanleg of onderhoud, ons team staat klaar met groene vingers en een schat aan ervaring. We transformeren jouw buitenruimte tot een oase waar elk seizoen iets te beleven valt.

Wij begrijpen dat elke tuin uniek is. Daarom luisteren we eerst naar jouw wensen en visie. Samen zetten we de stap naar een tuin waarin je het hele jaar door kunt genieten.

 

Diensten

Dit is wat voor u kunnen betekenen

01.

Ontwerp

Ontwerp van tuinen die aansluiten bij uw wensen en vervaardigd wordt met onze expertise, wat ons betreft met veel groen en weinig onderhoud!

02.

Onderhoud

Soms vraagt een tuin om het nodige onderhoud, wij adviseren u in welke periode er onderhoud nodig is en nemen dit graag uit handen.

03.

Tuinrealisatie

Na het maken van een tuinontwerp en/of beplantingsplan, is het belangrijk dat een tuin degelijk wordt aangelegd. Wij zijn hier specialist in.

De Jonge Hoveniers

Welkom bij De Jonge Hoveniers.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van groene- en onderhoudsvrije tuinen.

Of u nu een tuin wilt voor pure ontspanning of een tuin waar de kinderen zich uren in kunnen vermaken, wij zorgen ervoor dat uw droomtuin werkelijkheid wordt.  Met behulp van bewuste, veel inheemse en duurzame materialen, onderscheid u zich direct.

Dit is waarom

klanten voor ons kiezen.

Ervaring en Expertise

Onze klanten vertrouwen op onze ervaring en expertise dat wij de ultieme droomtuin kunnen realiseren.

Maatwerk

Elke tuin is uniek en vereist maatwerk. Door te luisteren ontwerpen wij tuinen die passen bij behoeften en budget.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan duurzaamheid en het milieu. Daarom staat duurzaamheid voor ons centraal.

5+ jaren ervaring en expertise

Met onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van tuinontwerp, aanleg en onderhoud onderscheiden wij ons door het leveren van hoogwaardige en betrouwbare diensten.

Een aantal van

Onze Projecten

Wij zijn enthousiast over onze klanten en de projecten die we hebben mogen uitvoeren. Hieronder een kleine selectie van onze uitgevoerde projecten.

Bij ons hoveniersbedrijf in Steenderen begrijpen we dat geen twee tuinen hetzelfde zijn. Daarom ligt onze focus op tuinontwerp op maat; een proces waarbij we nauw samenwerken met onze klanten om hun unieke wensen en voorkeuren te vertalen naar werkelijkheid. Het ontwerpen van de perfecte tuin begint bij een grondige kennismaking.

We nemen de tijd om uw visie te bespreken, de ruimte te beoordelen en de verschillende mogelijkheden te overwegen. Dit zorgt ervoor dat we een ontwerp maken dat naadloos aansluit bij uw woning en levensstijl. Ons team van ervaren ontwerpers houdt rekening met aspecten zoals bodemgesteldheid, lichtinval, en het onderhoudsniveau dat u wenst.

Onze Ontwerpfase Omvat:

 • Inventarisatie: het vastleggen van uw eisen en wensen.

 • Analyse: het bestuderen van de tuinsituatie en omgevingsfactoren.

 • Conceptontwikkeling: creatieve voorstellen die passen bij uw voorkeuren.

Met deze aanpak zorgen we ervoor dat de essentie van uw droomtuin wordt gevangen in een gedetailleerd tuinplan. Dit plan is niet alleen een visuele weergave, maar ook een praktische leidraad voor de aanleg met een duidelijke planning en kostenoverzicht.

 • Harmonie tussen binnen- en buitenruimte

 • Keuze van beplanting voor seizoensgebonden bloei

 • Integratie van functionele elementen zoals terrassen en paden

Door het maatwerk kunnen we inspelen op de nieuwste trends en duurzame oplossingen integreren, zoals het gebruik van inheemse planten en het bevorderen van biodiversiteit. We zorgen ervoor dat uw tuin niet alleen vandaag schittert, maar ook is voorbereid op de toekomst.

Aanleg van jouw droomtuin

Na een zorgvuldig ontworpen plan is het tijd voor de volgende stap: de aanleg van jouw droomtuin. Bij deze fase komt ons vakmanschap echt tot leven. Wij transformeren je buitenruimte met een combinatie van precisie en creativiteit. Onze ervaren hoveniers gebruiken alleen de beste materialen en technieken om ervoor te zorgen dat alle elementen van het ontwerp feilloos worden uitgevoerd.

Tijdens de aanlegfase houden we continu overleg met je. Dit verzekert dat de tuin die we aanleggen volledig in lijn is met je verwachtingen. Bovendien staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel. We zorgen voor een ecologisch verantwoorde aanpak en kiezen voor de aanleg van jouw tuin de juiste planten en materialen die niet alleen nu, maar ook in de toekomst hun waarde behouden.

 • Bodemvoorbereiding voor optimale plantengroei

 • Installatie van waterbeheersystemen om droogte of wateroverlast tegen te gaan

 • Plaatsing van sierbeplanting, hagen en bomen voor structuur en privacy

 • Aanleg van paden en terrassen voor een praktische en esthetische invulling

Zodra de basis is gelegd, gaan we over tot het fijnere werk. De beplanting wordt met zorg uitgezocht en geplaatst, terwijl we altijd rekening houden met bloeiperiodes om er zeker van te zijn dat je tuin het hele jaar door leeft. We integreren tevens aspecten als buitenverlichting en tuindecoratie die jouw persoonlijke stijl reflecteren en de sfeer in de tuin versterken.

Wij begrijpen dat jouw tuin meer is dan alleen een mooie buitenruimte. Het is een plek waar je kunt ontspannen, genieten en leven. Daarom gaan we zo te werk dat jouw nieuwe tuin niet alleen aan alle esthetische, maar ook aan alle praktische eisen voldoet. Jouw droomtuin aanleggen is onze passie, en we streven ernaar elk project om te toveren tot een groene oase waar onze klanten trots op kunnen zijn. Hierbij houden we niet alleen rekening met het huidige seizoen, maar ontwerpen we de tuin zo dat deze het hele jaar door blijft boeien.

Onderhoud voor een prachtige tuin

Wanneer de aanleg van een tuin voltooid is, begint het cruciale werk van onderhoud. In ons hoveniersbedrijf in Steenderen begrijpen we dat regelmatig en vakkundig onderhoud essentieel is om de tuin in topconditie te houden. Elke tuin vereist een eigen aanpak en wij stemmen ons onderhoudsplan af op de specifieke behoeften van uw buitenruimte.

Tuinonderhoud is meer dan alleen het sporadisch snoeien van planten of het maaien van het gazon. Het omvat een breed scala aan diensten:

 • Grondverzorging en bemesting: Voor een gezonde groei en bloei van de planten is de juiste samenstelling en voeding van de bodem van groot belang.

 • Beheersing van onkruid en plagen: Door preventieve maatregelen en indien nodig ecologisch verantwoorde bestrijdingsmethoden te gebruiken, zorgen we voor een ongestoorde ontwikkeling van uw tuin.

 • Snoeien en trimmen: Professioneel snoeien zorgt niet alleen voor een nette uitstraling, maar bevordert ook de gezondheid en bloei van uw planten.

 • Gazononderhoud: Een weelderig gazon vereist aandacht voor detail en kennis van graszorg. We passen methoden toe die het gazon sterk en veerkrachtig houden.

Onze expertise in tuinonderhoud zorgt ervoor dat klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de complexiteit van tuinbeheer. We plannen de onderhoudswerkzaamheden op basis van seizoensvariaties om ervoor te zorgen dat uw tuin het hele jaar door de optimale zorg krijgt. Het resultaat is een buitenruimte die continu in bloei staat, ongeacht het seizoen.

Seizoen

Onderhoudswerkzaamheden

Lente

Voorbereiding van de bodem, bemesting, planten en snoeien

Zomer

Watergeven, onkruidbeheersing en gazonverzorging

Herfst

Bladruimen, voorbereiden op koude, planten van lentebollen

Winter

Bescherming tegen vorst, snoeiwerk en planning voor de lente

Door ons te richten op een doordachte aanpak en aandacht voor detail, streven we ernaar dat uw tuin niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een plezier om in te verblijven. We nodigen u uit om de mogelijkheden van ons onderhoudsplan te ontdekken en de zorg voor uw tuin aan onze groene vingers over te laten.

Het belang van een goede balans tussen natuur en comfort

In ons streven naar het perfecte tuinontwerp, is een goede balans tussen natuur en comfort essentieel. We begrijpen dat een tuin moet dienen als een verlengstuk van uw woonruimte, waar natuurlijke schoonheid hand in hand gaat met gebruikersgemak. Daarom houden we bij het ontwerpen van tuinen altijd rekening met zowel de esthetische waarde van de natuur als het comfort dat u als klant wenst.

Uitgekiende tuinontwerpen zijn ons handelsmerk, waarbij we natuurlijke elementen zoals beplanting en waterpartijen integreren met comfortabele zitgedeeltes en praktische looproutes. Het is de kunst om een omgeving te creëren die de zintuigen prikkelt, terwijl men ook kan genieten van gemak en functionaliteit. Hierdoor ontstaat er een naadloze overgang tussen binnen en buiten, wat het woonplezier aanzienlijk verhoogt.

In onze benadering van tuinontwerp streven we ernaar om duurzame materialen te gebruiken die zowel mooi zijn als weinig onderhoud vergen. Zo creëren we tuinen die het hele jaar door hun charme behouden zonder dat ze intensief onderhouden moeten worden. Daarnaast gebruiken we slimme ontwerptechnieken die bijvoorbeeld zorgen voor voldoende beschutting op winderige dagen, of juist voor aangename zonplekken op koele dagen.

We zien het als onze missie om natuurlijke habitats te versterken en tegelijkertijd ruimtes te creëren die uitnodigen tot ontspanning en samenzijn. Het planten van inheemse soorten en het aantrekken van lokale fauna zijn voorbeelden van hoe we dit bereiken. Als gevolg wordt de biodiversiteit in uw tuin bevorderd, wat bijdraagt aan een gezond ecosysteem.

Door het toepassen van geavanceerde beplantingsschema’s zorgen we ervoor dat uw tuin niet alleen nu zijn schoonheid toont, maar ook in de toekomst blijft bloeien. Denk hierbij aan planten die elkaar opvolgen in bloei, waardoor de tuin een dynamische uitstraling krijgt. Samen met u kijken we naar de juiste mix van planten die zowel visueel aantrekkelijk als functioneel zijn voor uw leefomgeving.

Het betrekken van de natuur bij elk aspect van ons tuinontwerp verhoogt niet alleen het comfort, maar zorgt ook voor een gezonde, leefbare omgeving. Hierbij blijven we altijd alert op innovaties die ons in staat stellen tuinen van de hoogste kwaliteit te leveren, voor nu en in de toekomst.

Ons team van ervaren hoveniers

Ons hoveniersteam in Steenderen ademt groen en bezit een schat aan ervaring. Elk project zien we als een kans om niet alleen een tuin te transformeren maar ook een stukje van het dagelijks leven van onze klanten. Wederzijdse communicatie, vakmanschap en passie voor tuinieren zijn de kernwaarden die ons als team typeren.

Wij werken met een groep gediplomeerde hoveniers die stuk voor stuk experts zijn in hun vakgebied. Onze hoveniers volgen regelmatig trainingen en cursussen om hun kennis up-to-date te houden en te blijven innoveren in tuindesign en -onderhoud. Deze expertise zorgt ervoor dat we trendsettend zijn en dat onze tuinen zowel esthetisch als functioneel van de hoogste kwaliteit zijn.

 • Professionaliteit en kwaliteit

 • Innovatie en creativiteit

 • Duurzaamheid en ecologie

De vaardigheden van ons team dekken alle aspecten van tuinaanleg en -onderhoud. Of het nu gaat om het ontwerpen van een compleet nieuwe tuin, het renoveren van bestaande buitenruimtes of het bieden van professioneel tuinonderhoud – wij staan klaar om iedere uitdaging aan te gaan.

Ons team houdt ook van variatie en werkt graag aan diverse projecten. Van kleine stadstuinen tot grootschalige landschapsprojecten elk lid van ons team brengt een unieke set van vaardigheden mee die bijdraagt aan de realisatie van elke denkbare tuindroom.

We zorgen dat we altijd nauw betrokken blijven bij de projecten van begin tot eind. Door deze benadering kunnen we de kwaliteit waarborgen en zorgen dat al onze tuinen een eigen identiteit krijgen die resoneren met de wensen van onze klanten. We hebben niet alleen de verantwoordelijkheid om de natuurlijke omgeving te respecteren maar ook om te zorgen dat onze tuinen aspecten van comfort en functionaliteit integreren.

In ons streven naar de perfecte tuin zijn het de details die het verschil maken. Tijdens de aanleg focussen we op de kleinste nuances en dat is precies wat ons werk onderscheidend maakt.

Samenwerken aan de perfecte buitenruimte

Bij het ontwerpen van de perfecte tuin zijn de ideeën en wensen van onze klanten het uitgangspunt. Samenwerking is de sleutel; door de krachten te bundelen, ontstaat er een buitenruimte die precies aansluit bij de persoonlijke smaak en levensstijl. Onze hoveniers in Steenderen gaan verder dan het simpelweg uitvoeren van een opdracht. We zien onszelf als partners in het realiseren van een droomtuin.

Voordat de eerste schep de grond ingaat, hebben we uitvoerige gesprekken met de klant. We ontdekken wat functioneel en esthetisch belangrijk is. Interactie is cruciaal om te waarborgen dat alle verwachtingen worden ingevuld. We nemen samen de tijd om door inspiratiebronnen te bladeren, materialen te bekijken en kleurenschema’s te overwegen. Het resultaat is een tuinontwerp dat harmonie uitstraalt en naadloos aansluit op de architectuur van het huis.

 • Luisteren naar de klant: We zetten de visie van de klant om in tastbare plannen.

 • Delen van expertise: Onze kennis over materialen en flora helpt klanten geïnformeerde keuzes te maken.

 • Creatieve oplossingen: Voor elke uitdaging vinden we een innovatief en duurzaam antwoord.

Eenmaal akkoord met het voorlopige ontwerp, worden zaken als kosteneffectiviteit en onderhoudsarme opties besproken. We leggen uit hoe bepaalde keuzes invloed hebben op de lange termijn en zorgen ervoor dat klanten kunnen genieten van hun tuin zonder zich te veel zorgen te maken over continu onderhoud.

Door onze jarenlange ervaring herkennen we snel de natuurlijke potentie van elke ruimte. We weten hoe we de lokale flora kunnen gebruiken om een biodiverse tuin te creëren die lokale fauna ondersteunt. Elk element, van de bestrating tot de plantenkeuze, is zorgvuldig doordacht.

Bij de realisatie van elk project staat een heldere communicatie voorop. We blijven in gesprek met onze klanten tijdens elke fase van de aanleg. De feedback wordt direct toegepast, zodat elk aspect van de tuin consistent blijft met de gedeelde visie. Dit niveau van samenspel verzekert niet alleen een succesvol eindresultaat maar biedt ook een plezierig proces voor iedereen betrokken.

Conclusion

We hebben ons hart en ziel in elke tuin die we aanleggen en onderhouden gelegd. Ons doel is om een plek van sereniteit en schoonheid te creëren die perfect aansluit bij uw wensen. Met ons vakmanschap en oog voor detail zorgen we ervoor dat uw tuin een oase wordt waar u het hele jaar door van kunt genieten. We zijn trots op onze duurzame en creatieve benadering die uw buitenruimte transformeert in een levend kunstwerk. Vertrouw op ons voor uw tuindromen in Steenderen; wij maken ze werkelijkheid.

Winkelwagen