Hovenier Laag-Soeren

Wij van Hovenier Laag-Soeren begrijpen dat een prachtige tuin het hart is van uw thuiscomfort. Met onze groene vingers en jarenlange ervaring toveren we elk stukje grond om tot een oase van rust en schoonheid.

In Laag-Soeren, het pittoreske dorpje in de gemeente Rheden, kennen we de lokale grond als geen ander. Of u nu droomt van een weelderige bloementuin of een strakke, onderhoudsarme buitenruimte, ons team staat klaar om uw visie te realiseren.

Onze passie voor tuinieren drijft ons om de beste service te leveren. We zijn trots op ons vakmanschap en streven ernaar elke klant een persoonlijke aanpak te bieden die past bij hun unieke wensen. Ontdek hoe wij uw tuindromen kunnen waarmaken.

Diensten

Dit is wat voor u kunnen betekenen

01.

Ontwerp

Ontwerp van tuinen die aansluiten bij uw wensen en vervaardigd wordt met onze expertise, wat ons betreft met veel groen en weinig onderhoud!

02.

Onderhoud

Soms vraagt een tuin om het nodige onderhoud, wij adviseren u in welke periode er onderhoud nodig is en nemen dit graag uit handen.

03.

Tuinrealisatie

Na het maken van een tuinontwerp en/of beplantingsplan, is het belangrijk dat een tuin degelijk wordt aangelegd. Wij zijn hier specialist in.

De Jonge Hoveniers

Welkom bij De Jonge Hoveniers.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van groene- en onderhoudsvrije tuinen.

Of u nu een tuin wilt voor pure ontspanning of een tuin waar de kinderen zich uren in kunnen vermaken, wij zorgen ervoor dat uw droomtuin werkelijkheid wordt.  Met behulp van bewuste, veel inheemse en duurzame materialen, onderscheid u zich direct.

Dit is waarom

klanten voor ons kiezen.

Ervaring en Expertise

Onze klanten vertrouwen op onze ervaring en expertise dat wij de ultieme droomtuin kunnen realiseren.

Maatwerk

Elke tuin is uniek en vereist maatwerk. Door te luisteren ontwerpen wij tuinen die passen bij behoeften en budget.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan duurzaamheid en het milieu. Daarom staat duurzaamheid voor ons centraal.

5+ jaren ervaring en expertise

Met onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van tuinontwerp, aanleg en onderhoud onderscheiden wij ons door het leveren van hoogwaardige en betrouwbare diensten.

Een aantal van

Onze Projecten

Wij zijn enthousiast over onze klanten en de projecten die we hebben mogen uitvoeren. Hieronder een kleine selectie van onze uitgevoerde projecten.

Bij Hovenier Laag-Soeren begrijpen we dat elke tuin uniek is. We luisteren nauw naar uw wensen en voorkeuren om een tuinontwerp te creëren dat niet alleen weerspiegelt wie u bent, maar ook naadloos aansluit bij de stijl van uw woning. Persoonlijk advies staat centraal in onze aanpak; we geloven dat dit essentieel is voor het realiseren van uw perfecte tuin.

Onze deskundige ontwerpers hebben een diepgaande kennis van tuinarchitectuur en plantenkunde, wat ons in staat stelt om een harmonieuze balans tussen esthetiek en functionaliteit te vinden. We bieden verschillende diensten rondom tuinontwerp, waaronder:

 • Schetsontwerpen

 • Beplantingsplannen

 • Verlichtingsplannen

 • 3D-visualisaties

Hiermee kunnen we de mogelijkheden van uw tuin volledig verkennen en optimaliseren. We zorgen ervoor dat elk aspect van het ontwerp voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen.

Duurzaamheid is een ander belangrijk aspect bij het ontwerpen van een tuin door Hovenier Laag-Soeren. We streven naar het gebruik van duurzame materialen en inheemse plantensoorten die biodiversiteit bevorderen en goed gedijen in de lokale omstandigheden. Dit zorgt niet alleen voor een prachtige, maar ook voor een robuuste en onderhoudsvriendelijke tuin.

Of het nu gaat om een kleine stadstuin of een groot landelijk landschap, ons op maat gemaakte tuinontwerp zal de algehele uitstraling van uw buitenruimte verbeteren. Bovendien kunnen onze ontwerpen speels en inventief zijn, met elementen als waterpartijen, zitgedeeltes en sfeervolle verlichting die zorgen voor de ideale ambiance in uw tuin.

Om de kwaliteit van het leven in en rond uw woning te verbeteren, hechten we veel waarde aan het doordacht plaatsen van groen en elementen. We creëren plekken waar u kunt ontspannen en genieten van de natuur, zonder de stress van het dagelijks leven. Met onze expertise en uw visie werken we samen om een tuin te creëren die niet alleen vandaag betovert, maar ook door de jaren heen blijft fascineren.

Vakkundig tuinonderhoud

Bij Hovenier Laag-Soeren begrijpen we dat een tuin niet alleen mooi moet zijn op het moment van aanleg, maar dat deze ook onderhouden moet blijven om zijn charme te behouden. Ons team biedt deskundig tuinonderhoud aan zodat jouw tuin continu in optimale staat verkeert.

Jaarrond tuinplezier is mogelijk met ons onderhoudsprogramma. Afhankelijk van het seizoen pakken we verschillende aspecten aan, van het snoeien van heesters en bomen tot het winterklaar maken van de tuin. Elke plant en elk gazon heeft zijn eigen verzorging nodig, en onze professionals kennen de kneepjes van het vak.

 • Regelmatig maaien van het gazon

 • Onkruidbestrijding

 • Snoeien en vormgeven van beplanting

 • Bemesting en bodemverbetering

 • Aanplant en vervanging van seizoensgebonden bloemen en planten

Wij richten ons niet alleen op het esthetische aspect van tuinonderhoud, maar ook op de gezondheid van je buitenruimte. Effectieve plaag- en ziektebestrijding is cruciaal voor de levensduur van je tuin. Daarom gebruiken we, waar mogelijk, milieuvriendelijke oplossingen om het evenwicht in de tuin te behouden.

Hovenier Laag-Soeren is ervaren in het werken met diverse soorten tuinen – van kleine stadstuinen tot uitgestrekte landschapstuinen. We werken efficiënt en met oog voor detail, waarbij we altijd streven naar een prachtig en duurzaam resultaat.

Onze klanten waarderen het gemak van onze flexibele onderhoudsplannen. Of je nu kiest voor periodiek onderhoud of eenmalige tuinverzorging, ons team staat klaar om aan jouw specifieke behoeften te voldoen. We bieden zelfs een onderhoudsplan dat volledig is afgestemd op de seizoensveranderingen, waarbij we specifieke acties ondernemen die bijdragen aan de levenskracht van je tuin gedurende het hele jaar.

Door onze passie voor tuinieren en ons streven naar excellente service zorgen we ervoor dat jouw tuin altijd een plek blijft waar je optimaal van kunt genieten.

Beplanting en bloemenpracht

Bij Hovenier Laag-Soeren verstaan we de kunst van het combineren van beplanting en bloemen om een harmonieuze en levendige tuin te creëren. We zijn trots op ons vermogen om een divers scala aan plantensoorten te selecteren die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn maar ook ecologisch verantwoord. Onze klanten kunnen rekenen op persoonlijk advies en beplantingsplannen die naadloos aansluiten op hun specifieke voorkeuren en de lokale omstandigheden.

De selectie van planten is een cruciaal onderdeel dat bijdraagt aan de duurzaamheid van een tuin. We kiezen voor inheemse plantensoorten die van nature goed gedijen in de regio Laag-Soeren. Deze aanpak draagt bij aan een lagere onderhoudsbehoefte en bevordert de biodiversiteit.

Plantensoort

Bloeiperiode

Onderhoudsniveau

Inheemse vaste plant

April – Oktober

Laag

Siergrassen

Juni – November

Laag

Heesters

Mei – Augustus

Gemiddeld

Daarnaast zorgen we ervoor dat ons tuinontwerp multi-sensorische ervaringen biedt door niet alleen kleurrijke bloemen te gebruiken, maar ook planten die aangenaam geuren en structurele variatie toevoegen. We zijn bedreven in het maken van beplantingslagen, wat zorgt voor een tuin die het hele jaar door interesse wekt.

Met oog voor detail planten we bloembollen die in het voorjaar zorgen voor een explosie van kleur, gevolgd door bloeiende vaste planten en eenjarigen die tot in het najaar blijven stralen. De timing en plaatsing van deze planten is essentieel om een opeenvolgende bloei in de tuin te garanderen.

We erkennen ook het belang van het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Onze keuze voor bepaalde planten draait daarmee niet alleen om schoonheid, maar ook om het ondersteunen van de lokale ecologie. Door te kiezen voor beplanting die bestuivers aantrekt, creëren we een leefbare en dynamische tuin.

Onze beplantingsdiensten omvatten:

 • Advies voor kleurenthema’s en seizoensbloei

 • Selectie van planten die bijdragen aan biodiversiteit

 • Ontwerp van strategische beplantingslagen voor een tuin die het hele jaar door boeit

 • Integratie van geurige en kleurrijke planten voor een rijke sensorische ervaring

 • Zorgvuldige plaatsing van bloembollen voor een opeenvolgende bloei

Door de combinatie van onze expertise en uw visie, zetten we de stap naar een adembenemende bloemenpracht die uw tuin transformeert in een toevluchtsoord van natuurlijke schoonheid.

Strakke en moderne tuinen

Kiezen voor Minimalisme

Wij begrijpen dat de moderne tuinliefhebber vaak opteert voor strakke lijnen en een minimalistische aanpak. Ons team van Hovenier Laag-Soeren specialiseert zich in het ontwerpen van moderne tuinen die rust en eenvoud uitstralen. We maken gebruik van een beperkt kleurenpalet en kiezen voor materialen met een natuurlijke, doch verfijnde uitstraling. Zo creëren we een serene omgeving waarin alle elementen in harmonie met elkaar zijn.

Spelen met Ruimte en Licht

In elke moderne tuin spelen ruimtebeheer en licht een cruciale rol. Onze ontwerpen zijn erop gericht om zowel kleine als grote tuinen een ruimtelijk gevoel te geven. Dit doen we door het plaatsen van strategische verlichting en het gebruik van reflecterende oppervlakten die het natuurlijk daglicht optimaal benutten. Ook de keuze van planten is essentieel; we selecteren soorten die de architectuur van de tuin versterken zonder deze te overschaduwen.

Duurzame Materialen en Innovatief Ontwerp

Bij het vormgeven van strakke en moderne tuinen staan duurzaamheid en innovatie centraal. We kiezen voor duurzame bouwmaterialen die niet alleen een lange levensduur hebben, maar ook een lage impact op het milieu. Het gebruik van gerecyclede of verantwoord verkregen materialen is voor ons een prioriteit. Ook de nieuwste trends en innovaties op het gebied van tuinarchitectuur, zoals geïntegreerde zitruimtes of slimme irrigatiesystemen, worden door ons team omarmd.

Plantenkeuze voor Moderne Tuinen

 • Strakke heggen

 • Siergrassen

 • Minimalistische boomsoorten

 • Succulenten

 • Groenblijvende structuren

Ons doel is het creëren van moderne tuinen die niet alleen visueel impact hebben, maar ook functioneel en onderhoudsvriendelijk zijn. We streven naar een naadloze overgang tussen binnen en buiten, waarbij de moderne tuin een verlengstuk wordt van de leefruimte. Hierbij letten we zorgvuldig op de persoonlijke stijl en voorkeuren van onze klanten, zodat de tuin een echte weerspiegeling is van hun visie en lifestyle.

Persoonlijke service voor elke klant

Bij Hovenier Laag-Soeren begrijpen we dat elke tuin uniek is, net als de wensen van onze klanten. Daarom bieden we persoonlijk advies en diensten op maat. Ons team neemt de tijd om uw visie te begrijpen en werkt samen met u om een tuin te creëren die niet alleen aan uw verwachtingen voldoet maar deze overtreft.

Onze persoonlijke service begint met een grondige kennismaking. We bespreken uitvoerig uw stijlvoorkeuren, functionaliteitseisen en onderhoudswensen. Of u nu een liefhebber bent van weelderige groene ruimtes of de voorkeur geeft aan een strakke, minimalistische stijl, wij staan klaar om een ontwerp te leveren dat bij uw smaak past.

Het klantengesprek is een essentiële stap in ons proces. Tijdens deze fase verzamelen we alle benodigde informatie om:

 • Uw gewenste thema vast te stellen

 • De juiste plantenselectie te adviseren

 • De functionaliteit van de tuin af te stemmen op uw levensstijl

Het klantengesprek dient ook om u te informeren over de mogelijkheden binnen uw budget. Onze transparante werkwijze zorgt ervoor dat er geen verrassingen zijn tijdens het ontwerp- of aanlegproces.

Wij zijn experts in het vertalen van uw dromen in een praktisch uitvoerbaar tuinplan. Met onze uitgebreide kennis van planten, materialen en tuinarchitectuur vinden wij altijd een manier om u te verrassen met creatieve en innovatieve ontwerpoplossingen. Onze beplantingsplannen zijn niet alleen esthetisch aangenaam maar dragen ook bij aan de biodiversiteit en zijn afgestemd op de seizoenen, zodat uw tuin het hele jaar door leeft.

Om de hoge kwaliteit van onze dienstverlening te waarborgen, blijven we ook na de aanleg van uw tuin betrokken. Ons aanbod van tuinonderhoud zorgt ervoor dat uw tuin met de jaren alleen maar mooier wordt. We zijn er trots op dat we elk detail de aandacht geven die het verdient, van de gezondheid van de planten tot de netheid van de paden.

Door onze focus op persoonlijke service en kwaliteit, realiseren we tuinen die niet alleen vandaag prachtig zijn, maar ook in de toekomst blijven floreren.

Conclusie

We hebben gezien dat Hovenier Laag-Soeren de expert is als het gaat om het creëren van unieke, duurzame en onderhoudsvriendelijke tuinen. Hun persoonlijke benadering en maatwerk in tuindesign en -onderhoud zorgen ervoor dat elke tuin een verlengstuk wordt van de persoonlijke stijl van de klant. Met een oog voor detail en een passie voor groen maken zij van elke buitenruimte een plek waar natuur en design samenkomen. Of je nu op zoek bent naar een levendige tuin die bijdraagt aan de biodiversiteit of een moderne, minimalistische oase, Hovenier Laag-Soeren staat klaar om jouw tuinwensen te realiseren. Vertrouw op hun expertise en laat je droomtuin tot leven komen.

Winkelwagen