Hovenier Doetinchem

Zoek je naar een professionele hovenier in Doetinchem die jouw droomtuin kan realiseren? Wij begrijpen hoe belangrijk een prachtige en functionele buitenruimte is voor jouw woonplezier. Of het nu gaat om tuinontwerp, aanleg of onderhoud, in Doetinchem vind je de expertise die je nodig hebt.

In onze jarenlange ervaring hebben we talloze tuinen in Doetinchem en omstreken getransformeerd. We kennen de lokale flora en fauna als geen ander en zetten onze groene vingers graag in om jouw tuin te laten bloeien. Met ons aan je zijde is een levendige en uitnodigende tuin binnen handbereik.

Onze hoveniersdiensten zijn veelzijdig en afgestemd op jouw unieke wensen. We zorgen ervoor dat elk project, groot of klein, met precisie en zorg wordt uitgevoerd. Laat ons jou helpen om een buitenruimte te creëren waar je elk seizoen van kunt genieten.

Diensten

Dit is wat voor u kunnen betekenen

01.

Ontwerp

Ontwerp van tuinen die aansluiten bij uw wensen en vervaardigd wordt met onze expertise, wat ons betreft met veel groen en weinig onderhoud!

02.

Onderhoud

Soms vraagt een tuin om het nodige onderhoud, wij adviseren u in welke periode er onderhoud nodig is en nemen dit graag uit handen.

03.

Tuinrealisatie

Na het maken van een tuinontwerp en/of beplantingsplan, is het belangrijk dat een tuin degelijk wordt aangelegd. Wij zijn hier specialist in.

De Jonge Hoveniers

Welkom bij De Jonge Hoveniers.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van groene- en onderhoudsvrije tuinen.

Of u nu een tuin wilt voor pure ontspanning of een tuin waar de kinderen zich uren in kunnen vermaken, wij zorgen ervoor dat uw droomtuin werkelijkheid wordt.  Met behulp van bewuste, veel inheemse en duurzame materialen, onderscheid u zich direct.

Dit is waarom

klanten voor ons kiezen.

Ervaring en Expertise

Onze klanten vertrouwen op onze ervaring en expertise dat wij de ultieme droomtuin kunnen realiseren.

Maatwerk

Elke tuin is uniek en vereist maatwerk. Door te luisteren ontwerpen wij tuinen die passen bij behoeften en budget.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan duurzaamheid en het milieu. Daarom staat duurzaamheid voor ons centraal.

5+ jaren ervaring en expertise

Met onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van tuinontwerp, aanleg en onderhoud onderscheiden wij ons door het leveren van hoogwaardige en betrouwbare diensten.

Een aantal van

Onze Projecten

Wij zijn enthousiast over onze klanten en de projecten die we hebben mogen uitvoeren. Hieronder een kleine selectie van onze uitgevoerde projecten.

 

Een tuin ontwerpen is een kunstvorm op zich. Bij ons hoveniersbedrijf in Doetinchem wordt elk tuinontwerp zorgvuldig afgestemd op de individuele stijl en wensen van onze klanten. Het begint allemaal met een goed gesprek waarin we de dromen en verlangens voor de buitenruimte in kaart brengen. Persoonlijke aandacht staat bij ons voorop en is de basis van ieder uniek tuinontwerp.

Onze ontwerpen zijn niet alleen mooi om naar te kijken; ze zijn ook functioneel en duurzaam. We houden rekening met belangrijke elementen zoals de positionering van de tuin ten opzichte van de zon, de samenstelling van de bodem en de heersende windrichtingen. Dit zorgt ervoor dat jouw tuin op alle fronten goed presteert. Onze prioriteit is het creëren van een harmonieuze balans tussen natuur en gebruiksgemak.

 • Behoud van biodiversiteit: We stimuleren een rijk planten- en dierenleven door het gebruik van inheemse soorten.

 • Waterbeheer: Innovatieve oplossingen voor de afvoer en hergebruik van regenwater worden meegenomen in het ontwerp.

 • Seizoensbewust ontwerpen: Planten en bloemen worden gekozen op basis van de verschillende seizoenen, zodat de tuin het hele jaar door leeft.

Het ontwerpproces gaat verder met het nauwkeurig uittekenen van het plan. Hierbij gebruiken we moderne technologieën en software. Zo krijg je een realistisch beeld van hoe de tuin eruit zal zien, nog voor de eerste schop de grond ingaat. Met deze professionele aanpak zorgen we dat elke vierkante meter van de tuin optimaal benut is.

Na het voltooien van het ontwerp gaan we over tot de aanlegfase. We combineren hierbij ons vakmanschap met het gebruik van hoogwaardige materialen. Zowel de aanleg van bestrating, plantenborders, gazon, als waterpartijen worden met de grootste precisie en zorg uitgevoerd. Hierbij werken we steeds volgens de laatste duurzaamheidstrends en -technieken. Het resultaat is een tuin die niet alleen voldoet aan de esthetische wensen maar ook ecologisch verantwoord is.

Tuinaanleg op maat in Doetinchem

Zodra het tuinontwerp perfect aansluit bij de visie van de klant, zetten we onze expertise in voor de tuinaanleg in Doetinchem. Maatwerk staat hierbij centraal, omdat geen twee tuinen of klantwensen hetzelfde zijn. We beginnen met de grondbewerking, wat een cruciale basis vormt voor een gezonde en weelderige tuin.

Bodem en Beplanting

De kwaliteit van de bodem is essentieel voor de toekomstige groei van de beplanting. Met onze kennis van de lokale grondsoorten in Doetinchem, zorgen we ervoor dat de bodem de juiste voedingsstoffen en structuur heeft voor wat er in geplant wordt. We kiezen planten die niet alleen passen bij het ontwerp van de tuin, maar die ook floreren in het plaatselijke klimaat. Denk hierbij aan:

 • Inheemse plantensoorten

 • Soorten die bestand zijn tegen lokale weersomstandigheden

 • Planten die bijdragen aan een biodiverse tuin

 • Groenblijvers voor structuur in de winter

Terrassen en Bebouwing

Wij leggen ook focus op de niet-levende elementen van de tuin, zoals terrassen en tuinornamenten. Een strategisch geplaatst terras kan de bruikbaarheid van een tuin enorm vergroten en creëert een naadloze overgang van binnen naar buiten. Met materiaalkeuzes die duurzaam en onderhoudsar vriendelijk zijn, garanderen we een blijvende meerwaarde.

Waterbeheer

Effective waterbeheer is onmisbaar in het Nederlandse klimaat. We integreren oplossingen zoals:

 • Drainage systemen

 • Wateropvang voor drogere periodes

 • Bevordering van natuurlijke waterafloop

 • Creatie van waterpartijen die zowel mooi als functioneel zijn

Hiermee waarborgen we niet alleen de gezondheid van de planten maar dragen we ook bij aan een duurzamere tuinomgeving. Door klimaatbewuste keuzes te maken in de aanleg van een tuin, verminderen we de ecologische voetafdruk.

Groen Voor Elk Seizoen

We streven ernaar dat de tuin er het hele jaar door levendig uitziet. We selecteren planten die op verschillende momenten bloeien en zorgen zo voor een continu kleurenschema. Zo geniet u elk seizoen van een andere sfeer en uitzicht in uw eigen tuin. Het is onze passie om dit soort duurzame en esthetisch aantrekkelijke tuinen te creëren voor onze klanten in Doetinchem.

Tuinonderhoud met de hoveniers in Doetinchem

Een tuin blijft niet vanzelf in topconditie; het vereist consistent onderhoud en de juiste expertise. Daarom zetten wij, de hoveniers in Doetinchem, ons volledig in voor kwalitatief tuinonderhoud. Of het nu gaat om terugkerende werkzaamheden of éénmalige onderhoudsbeurten, wij staan klaar om elke tuin te verzorgen.

Wij begrijpen dat tuinen levende landschappen zijn die gedurende de seizoenen blijven veranderen. Onze onderhoudsservice is daarom flexibel en gericht op duurzaamheid. Ons onderhoudsprogramma omvat:

 • Snoeiwerkzaamheden afgestemd op de soort en het seizoen

 • Bemesting met oog voor milieu en plantgezondheid

 • Onkruidbeheersing die aansluit bij een ecologisch tuinbeheer

 • Plaag- en ziektemanagement met preventieve oplossingen

 • Grasverzorging inclusief maaien, verticuteren en bijzaaien

Periodiek Onderhoud speelt een cruciale rol in het behouden van de esthetische en ecologische kwaliteit van uw tuin. We plannen onderhoudsafspraken vooruit om ervoor te zorgen dat uw tuin er altijd perfect bijligt. Wij houden rekening met de specifieke behoeften van verschillende planten en de wensen van de klant—geen enkel detail gaat aan ons voorbij.

Voor tuinen die minder frequent onderhoud vereisen, bieden we ook Seizoensgebonden Onderhoud aan. Dit houdt de tuin vitaal zonder dat er constant ingegrepen hoeft te worden. We passen onze werkwijze aan de hand van verschillende factoren aan, zoals de plantensoort, de grondconditie en de heersende weersomstandigheden. Het resultaat is een tuin die niet alleen vandaag schittert, maar ook voorbereid is op morgen.

Met onze professionele aanpak verzekeren we u van een tuin waarin u rustig kunt ontspannen, wetende dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Onze hoveniers in Doetinchem zetten zich met hart en ziel in om uw buitenruimte te verrijken met een gezonde en bloeiende omgeving die uw dagelijks leven verfraait.

Lokale expertise: kennis van flora en fauna in Doetinchem

Als lokale hoveniers in Doetinchem zijn wij diepgaand bekend met de karakteristieke flora en fauna die deze regio rijk is. Onze expertise stelt ons in staat om tuinen te ontwerpen die niet alleen de lokale biodiversiteit ondersteunen maar ook naadloos opgaan in de omgeving.

Inheemse planten zijn een essentieel onderdeel van ons beplantingsregime. Het gebruik van plantensoorten die van nature in onze regio voorkomen, biedt verschillende voordelen:

 • Ze zijn beter bestand tegen lokale plagen en ziektes.

 • Ze vereisen minder water en onderhoud dan niet-inheemse soorten.

 • Bieden een natuurlijke habitat voor lokale insecten en dieren.

We zetten ons in voor het behoud van de lokale wild- en plantsoorten door educatie en bewustwording te promoten bij onze klanten over het belang van ecologisch tuinieren. Daarbij horen waterbesparende technieken en het aanmoedigen van een gezond bodemleven.

De fauna is even belangrijk als de flora voor een evenwichtige tuin. Wij adviseren over hoe je met de juiste keuze van struiken en bomen vogels, vlinders en bijen kunt aantrekken. Zo dragen we bij aan een levendige tuin vol leven en kleur, die van elke tuin een klein natuurgebied maakt.

Daarnaast letten we op de positionering van bepaalde planten en tuinelementen, zodat ze de voordelen van het lokale klimaat en de zonligging optimaal benutten.

Onze projecten variëren van het planten van haagstructuren tot het ontwerpen van bloemenperken die het hele jaar door bloeien. We houden altijd rekening met de levenscycli van planten en zorgen ervoor dat onze tuinen een aantrekkelijke plaats bieden voor zowel onze klanten als de inheemse natuur. Door samen te werken met de natuur in plaats van ertegen, creëren we duurzame en dynamische tuinen.

Dankzij onze lokale expertise zorgen we ervoor dat elk tuinproject dat we ondernemen, bijdraagt aan de verrijking van het lokale ecosysteem door onze klanten de volgende generatie tuinontwerpen te bieden.

Creëer een levendige en uitnodigende tuin met onze hoveniers in Doetinchem

Wij, als ervaren hoveniers in Doetinchem, begrijpen dat elke tuin uniek is. Ons doel is om levendige en uitnodigende tuinen te creëren die een ware oase vormen voor onze klanten. Van het beginontwerp tot de laatste bloeiende planten, ons proces is gericht op het vervullen van uw tuinwensen.

Het ontwerpen van een droomtuin gaat veel verder dan enkel het kiezen van plantensoorten. Het betreft ook:

 • De optimale indeling voor uw tuin

 • De integratie van terrassen en zitgelegenheden

 • Maatwerk oplossingen voor tuinornamenten

 • Doordacht waterbeheer en irrigatiesystemen

We staan erom bekend dat we onze ontwerpen met innovatieve technieken aanpakken, wat een efficiënte en duurzame tuinaanleg garandeert. Elk aspect van uw tuin wordt zorgvuldig gepland, van de grondsoort tot de perfecte plaats voor elk tuinelement. Met een grondige kennis van lokale plantensoorten en ecologie, zorgen we ervoor dat uw tuin biodiversiteit ondersteunt en tegelijkertijd weerbaar is tegen het veranderende klimaat.

Een levendige tuin draait niet alleen om esthetiek, maar ook om levenskwaliteit. Onze hoveniers werken nauwgezet om te zorgen dat uw tuin een plek wordt waar u het hele jaar door kunt genieten. We implementeren seizoensgebonden beplantingen, zorgen voor harmonieuze kleurencombinaties en garanderen dat uw tuin de ideale plek wordt voor ontspanning en vermaak.

Bovendien bieden wij uitgebreide onderhoudsplannen aan, afgestemd op de specifieke eisen van uw tuin. Of het nu gaat om het snoeien van bomen, het aanleggen van bemestingsregimes of het voorkomen en behandelen van ziektes en plagen, ons team zorgt ervoor dat uw tuin gezond blijft en floreert. Hierbij hanteren we milieuvriendelijke aanpakken en staan we garant voor een duurzame tuininvulling.

Dankzij onze lokale expertise zijn we in staat om elke uitdaging in Doetinchem het hoofd te bieden. We integreren inheemse planten die niet alleen mooi zijn maar ook bijdragen aan de stabiliteit en duurzaamheid van uw tuin. Met onze hoveniersdiensten in Doetinchem verzekert u zich van een sfeervolle, bloeiende tuin waarin de natuur centraal staat.

Conclusie

Wij zijn gepassioneerd over het transformeren van elke buitenruimte in Doetinchem tot een prachtige tuin die blijvend plezier biedt. Ons vakmanschap en oog voor detail zorgen voor unieke tuinen die perfect aansluiten bij de wensen van onze klanten. Met onze duurzame en ecologisch verantwoorde aanpak garanderen we een groene toekomst voor elke tuin. Vertrouw op ons voor een tuin die niet alleen vandaag schittert maar ook morgen zijn natuurlijke schoonheid behoudt. Laten we samen jouw droomtuin realiseren!

Winkelwagen