Hovenier Dieren

Zoeken jullie een professionele hovenier in Dieren die jullie tuindromen kan realiseren? Wij begrijpen hoe belangrijk een prachtig aangelegde tuin is voor jullie levensgenot. Een tuin is immers een plek waar je tot rust komt, geniet en bijzondere momenten deelt.

Bij ons zijn jullie aan het juiste adres voor alle tuinwensen, van ontwerp tot onderhoud. Ons team van ervaren hoveniers in Dieren zet zich in om jullie buitenruimte om te toveren tot een groen paradijs. We gaan voor niets minder dan topkwaliteit en service.

Of het nu gaat om een complete tuinrenovatie, periodiek onderhoud of het aanleggen van sierbestrating, we staan klaar om jullie te helpen. Ontdek hoe wij met passie en vakmanschap jullie tuin kunnen transformeren.

Diensten

Dit is wat voor u kunnen betekenen

01.

Ontwerp

Ontwerp van tuinen die aansluiten bij uw wensen en vervaardigd wordt met onze expertise, wat ons betreft met veel groen en weinig onderhoud!

02.

Onderhoud

Soms vraagt een tuin om het nodige onderhoud, wij adviseren u in welke periode er onderhoud nodig is en nemen dit graag uit handen.

03.

Tuinrealisatie

Na het maken van een tuinontwerp en/of beplantingsplan, is het belangrijk dat een tuin degelijk wordt aangelegd. Wij zijn hier specialist in.

De Jonge Hoveniers

Welkom bij De Jonge Hoveniers.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van groene- en onderhoudsvrije tuinen.

Of u nu een tuin wilt voor pure ontspanning of een tuin waar de kinderen zich uren in kunnen vermaken, wij zorgen ervoor dat uw droomtuin werkelijkheid wordt.  Met behulp van bewuste, veel inheemse en duurzame materialen, onderscheid u zich direct.

Dit is waarom

klanten voor ons kiezen.

Ervaring en Expertise

Onze klanten vertrouwen op onze ervaring en expertise dat wij de ultieme droomtuin kunnen realiseren.

Maatwerk

Elke tuin is uniek en vereist maatwerk. Door te luisteren ontwerpen wij tuinen die passen bij behoeften en budget.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan duurzaamheid en het milieu. Daarom staat duurzaamheid voor ons centraal.

5+ jaren ervaring en expertise

Met onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van tuinontwerp, aanleg en onderhoud onderscheiden wij ons door het leveren van hoogwaardige en betrouwbare diensten.

Een aantal van

Onze Projecten

Wij zijn enthousiast over onze klanten en de projecten die we hebben mogen uitvoeren. Hieronder een kleine selectie van onze uitgevoerde projecten.

Bij ons staat persoonlijke aandacht voor uw tuinwensen centraal. We luisteren aandachtig naar uw ideeën en vertalen deze naar een uniek tuinontwerp dat past bij uw lifestyle en de omgeving. Elke tuin is een reflectie van de bewoner, daarom zorgen we ervoor dat het ontwerp naadloos aansluit op uw persoonlijke voorkeuren en levensstijl.

 • Intakegesprek om uw wensen en behoeften te bespreken

 • Schetsontwerpen om de mogelijkheden te verkennen

 • Definitief ontwerp met aandacht voor detail

Elk ontwerp begint met een diepgaande kennismaking waarbij we uw wensen tot in detail bespreken. Hierdoor kunnen we een tuin creëren die niet alleen mooi maar ook functioneel is. Of u nu een onderhoudsvriendelijke tuin wilt, een speelplek voor kinderen, of een sfeervolle buitenruimte voor het ontvangen van gasten, wij zorgen ervoor dat het ontwerp voldoet aan al uw eisen.

Inzet van Innovatie en Duurzaamheid

De ontwerpfase is ook het moment waarop innovatie en duurzaamheid geïntegreerd worden. We denken actief mee over het gebruik van duurzame materialen en het aanleggen van een tuin die bijdraagt aan biodiversiteit en een gezond ecosysteem.

 • Keuze uit duurzame materialen

 • Advies over ecologisch verantwoord plantgebruik

 • Watermanagement voor een klimaatbestendige tuin

Wij begrijpen dat een tuin meer is dan alleen een mooie buitenruimte. Het is een plek waar u kunt ontspannen, genieten en leven. Met onze expertise zorgen we ervoor dat elke vierkante meter van uw tuin zijn eigen functie krijgt, zodat de ruimte optimaal benut wordt. We streven naar harmonie tussen gebruiksgemak, esthetiek en duurzaamheid, met als resultaat een tuin die leeft en waarin u zich jaar in, jaar uit thuis voelt.

Realisatie van Uw Droomtuin

Een goed tuinontwerp is de basis voor de aanleg van uw droomtuin. Ons team werkt efficiënt en met aandacht voor het kleinste detail om ervoor te zorgen dat het uiteindelijke resultaat uw verwachtingen overtreft. We nemen alle tijd en maken gebruik van onze creativiteit en technische kennis om het ontwerp tot leven te brengen.

Tuinaanleg van A tot Z

Als professionele hoveniers begrijpen we dat de aanleg van een tuin een doordacht proces is dat naadloze integratie van verschillende stadia vereist. Van het initiële ontwerp tot de uiteindelijke beplanting, iedere stap draagt bij aan de transformatie van uw buitenruimte. We nemen onze klanten mee door het gehele traject van tuinaanleg en zorgen voor een vloeiende realisatie van hun tuindromen.

Onze aanpak van tuinaanleg omvat diverse belangrijke fasen:

 • Grondwerk: Dit is de basis waar alles begint. We zorgen voor een goede afwatering en een stevige ondergrond.

 • Beplantingsplan: Samenstellen van planten, struiken en bomen die passen bij de grondsoort, lichtinval en het gewenste onderhoudsniveau.

 • Sierbestrating: Hierbij kiezen we materialen die aansluiten bij de stijl van de tuin en het huis. Sierbestrating is er in oneindig veel varianten.

 • Tuinverlichting: Essentieel voor de sfeer en veiligheid in de tuin. We adviseren over de optimale verlichtingspunten.

 • Accessoires: Waterpartijen, schuttingen of een pergola kunnen net die extra touch geven aan de tuin.

We zien erop toe dat tijdens het gehele project, van A tot Z, de lijnen kort blijven en de communicatie helder is. Zo weten we zeker dat de uitvoering soepel verloopt en er geen detail over het hoofd wordt gezien. Ons team van ervaren hoveniers gebruikt hoogwaardige materialen en planten die niet alleen duurzaam zijn, maar ook bijdragen aan een ecologisch verantwoorde tuin.

Het creëren van een tuin die uw verwachtingen overtreft, vereist een oog voor detail en een diepgaande kennis van flora en fauna. We zijn trots op ons vakmanschap en het vermogen om een harmonieus geheel te vormen waarin leefbaarheid en natuurlijke schoonheid de boventoon voeren. Uw droomtuin komt tot leven door een samenspel van onze expertise en uw persoonlijke voorkeuren.

Periodiek tuinonderhoud

Een prachtige tuin is een levend kunstwerk dat voortdurend verzorging nodig heeft. Periodiek tuinonderhoud is essentieel om de vitaliteit en schoonheid van een tuin het hele jaar door te behouden. Het behelst diverse werkzaamheden die ervoor zorgen dat planten en grasvelden goed groeien en dat de tuin er netjes uitziet.

Onze hoveniers in Dieren zijn gespecialiseerd in het bieden van zorgvuldig gepland tuinonderhoud op maat van uw specifieke behoeften. We hanteren een proactieve benadering:

 • Voorjaarssnoei voor het activeren van nieuwe groei

 • Regelmatig maaien van het gazon om een dichte grasmat te bevorderen

 • Onkruidbeheersing die uw tuin en zaaibedden beschermt

 • Seizoensgebonden plantverzorging om bloei en vruchtvorming te stimuleren

Door tuinonderhoud in te plannen, voorkomt u overwoekerde planten en onverwachte problemen zoals ziektes en plagen die de gezondheid van uw tuin kunnen aantasten. Deskundig tuinonderhoud draagt ook bij aan de waardevermeerdering van uw woning.

We bieden verschillende onderhoudscontracten aan, variërend van wekelijkse bezoeken tot onderhoud per kwartaal, afhankelijk van uw wensen en de behoeften van uw tuin. Onderhoudscontracten kunnen de volgende services omvatten:

 • Gazonverzorging inclusief verticuteren en bemesten

 • Het snoeien van hagen, struiken en bomen op de juiste tijden

 • Het aanbrengen van mulch om bodemkwaliteit te verbeteren en onkruid tegen te gaan

 • Irrigatiemanagement om adequate waterverdeling te garanderen

Indien nodig, implementeren we geïntegreerd ongediertemanagement dat milieuvriendelijke methodes omvat om uw tuin te beschermen tegen schadelijke insecten en ziektes. We maken gebruik van organische meststoffen en plantenversterkers die niet alleen de groei bevorderen maar ook het ecologisch evenwicht ondersteunen.

Onze toewijding aan duurzaamheid en innovatie blijkt uit elk aspect van ons werk, waardoor uw tuin niet alleen vandaag maar ook in de toekomst kan floreren. Met ons team kunt u erop vertrouwen dat uw tuin altijd in optimale conditie is.

Sierbestrating voor een stijlvolle tuin

Sierbestrating vormt het fundament van elke stijlvolle tuin. Het is niet alleen praktisch, maar draagt ook bij aan de algehele uitstraling en sfeer. Wij zijn specialisten in het leggen van diverse soorten bestrating, van klassieke klinkers tot moderne tegels. Onze expertise zorgt voor een naadloze integratie van sierbestrating in uw tuinontwerp, wat resulteert in een prachtig eindresultaat dat zowel functioneel als esthetisch is.

In ons assortiment vindt u materialen van de hoogste kwaliteit die duurzaamheid garanderen. Wij selecteren onze materialen zorgvuldig, rekening houdend met aspecten als onderhoudsgemak en weerbestendigheid. De keuze in texturen, kleuren en patronen is ruim; er is altijd een optie die past bij uw persoonlijke stijl en de architectuur van uw huis.

 • Kleur & Textuur: Kies uit een divers palet aan kleuren en texturen die passen bij uw tuin en woning.

 • Patronen: Ontdek verschillende legpatronen die uniek karakter geven aan uw tuin.

 • Duurzaamheid: Geniet langdurig van uw investering door onze kwalitatieve materialen.

Het legproces vereist een vakkundige aanpak. We beginnen altijd met een gedegen grondwerk om verzakking te voorkomen en zorgen voor een adequate waterafvoer. Dit is cruciaal voor een langdurige en onderhoudsvriendelijke sierbestrating. Ons team werkt efficiënt en met precisie aan elk project, groot of klein, en zorgt ervoor dat de werkzaamheden op schema blijven en zo min mogelijk overlast veroorzaken.

Daarbij denken we ook aan het milieu. We bevelen milieuvriendelijke alternatieven aan, zoals waterdoorlatende bestrating die bijdraagt aan een betere grondwaterbalans. Zo kunt u genieten van een prachtige tuin terwijl u ook uw steentje bijdraagt aan een groenere toekomst.

Voor elk project nemen we de tijd om uw wensen en behoeften grondig te bespreken. We zorgen dat onze sierbestrating perfect aansluit bij de rest van uw tuin, van de beplanting tot aan de kleinste tuinaccessoires. Zo ontstaat er een harmonieus geheel dat uw persoonlijke smaak weerspiegelt.

Met Hovenier Dieren krijgt uw tuin de uitstraling die het verdient. Dankzij onze kundigheid en aandacht voor detail zorgen we voor een verbluffend resultaat dat uw verwachtingen overtreft en waar u jarenlang plezier van zult hebben.

Transformeer je tuin met passie en vakmanschap

Een tuin is een plek waar je tot rust komt, geniet en een plek die je met trots aan vrienden en familie toont. Daarom behandelen we elke tuin alsof het onze eigen oase van groen is. Met onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van tuinarchitectuur gaan we verder dan alleen het esthetische. We zorgen ervoor dat jouw tuin een verlengstuk wordt van je persoonlijke stijl en comfort.

Duurzaamheid en innovatie spelen een belangrijke rol in de manier waarop we tuinen transformeren. We maken gebruik van ecologisch verantwoorde materialen en planten die bijdragen aan de biodiversiteit en lokale ecologie. Dit resulteert niet alleen in een tuin die er mooi uitziet, maar die ook bijdraagt aan een gezondere leefomgeving.

Daarnaast hebben we het over functioneel ontwerp: we passen de laatste trends toe in watermanagement en slimme tuinoplossingen. Zo kun je denken aan grondige grondwerken voor een goede drainage en het plaatsen van slimme verlichting die zowel mooi als energie-efficiënt is. Elke stap in het proces, van ontwerp tot aanleg, wordt met precisie en zorg uitgevoerd.

Ons doel is om ervoor te zorgen dat jouw tuin opvalt door zijn unieke karakter en stijl. We selecteren zorgvuldig elk element, van planten en struiken tot de kleinste accessoires, zodat alles in harmonie is. Of het nu gaat om een robuuste sierbestrating voor een moderne uitstraling of een klassieke Engelse cottagetuin, we vertalen jouw wens in een tastbaar paradijs.

Met onze vakbekwame hoveniers en state-of-the-art gereedschap realiseren we jouw droomtuin van begin tot eind. Hierbij staan jouw wensen altijd centraal en denken we graag mee over de beste aanpak voor jouw specifieke situatie. Door de expertise van Hovenier Dieren wordt jouw tuin een plek waar ieder seizoen iets te beleven valt en je jarenlang plezier van hebt.

Conclusie

We zijn trots op ons werk als hoveniers in Dieren en zetten ons volledig in om uw tuin te transformeren tot een prachtige plek die comfort en stijl ademt. Met onze op maat gemaakte ontwerpen en duurzame aanpak verzekeren we een buitenruimte die niet alleen vandaag schittert maar ook in de toekomst blijft floreren. Ons team van experts staat klaar om u te begeleiden bij elke stap en uw tuinwensen te vervullen. We garanderen een tuin die uw verwachtingen overtreft en waar u jarenlang van zult genieten. Kies voor Hovenier Dieren en maak van uw tuin een oase van rust en schoonheid.

Winkelwagen