Hovenier Arnhem

Zoek je naar de perfecte hovenier in Arnhem voor jouw droomtuin? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk een prachtige, goed onderhouden tuin is voor je woonplezier.

Met onze jarenlange ervaring in tuinontwerp, -aanleg en -onderhoud, zorgen we ervoor dat jouw buitenruimte het hele jaar door straalt. Of het nu gaat om een kleine stadstuin of een groot landelijk landschap, onze groene vingers maken het verschil.

Laat ons je meenemen op een reis naar de tuin van je dromen, waarbij vakmanschap en creativiteit hand in hand gaan. Ontdek de mogelijkheden van een professionele hovenier in Arnhem en hoe we jouw tuin kunnen transformeren tot een oase van rust.

Diensten

Dit is wat voor u kunnen betekenen

01.

Ontwerp

Ontwerp van tuinen die aansluiten bij uw wensen en vervaardigd wordt met onze expertise, wat ons betreft met veel groen en weinig onderhoud!

02.

Onderhoud

Soms vraagt een tuin om het nodige onderhoud, wij adviseren u in welke periode er onderhoud nodig is en nemen dit graag uit handen.

03.

Tuinrealisatie

Na het maken van een tuinontwerp en/of beplantingsplan, is het belangrijk dat een tuin degelijk wordt aangelegd. Wij zijn hier specialist in.

De Jonge Hoveniers

Welkom bij De Jonge Hoveniers.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van groene- en onderhoudsvrije tuinen.

Of u nu een tuin wilt voor pure ontspanning of een tuin waar de kinderen zich uren in kunnen vermaken, wij zorgen ervoor dat uw droomtuin werkelijkheid wordt.  Met behulp van bewuste, veel inheemse en duurzame materialen, onderscheid u zich direct.

Dit is waarom

klanten voor ons kiezen.

Ervaring en Expertise

Onze klanten vertrouwen op onze ervaring en expertise dat wij de ultieme droomtuin kunnen realiseren.

Maatwerk

Elke tuin is uniek en vereist maatwerk. Door te luisteren ontwerpen wij tuinen die passen bij behoeften en budget.

Duurzaamheid

Wij hechten veel belang aan duurzaamheid en het milieu. Daarom staat duurzaamheid voor ons centraal.

5+ jaren ervaring en expertise

Met onze jarenlange ervaring en expertise op het gebied van tuinontwerp, aanleg en onderhoud onderscheiden wij ons door het leveren van hoogwaardige en betrouwbare diensten.

Een aantal van

Onze Projecten

Wij zijn enthousiast over onze klanten en de projecten die we hebben mogen uitvoeren. Hieronder een kleine selectie van onze uitgevoerde projecten.

Wanneer we het hebben over tuinontwerp en -aanleg, is elke stap die we nemen doordacht. Onze specialisatie in de realisatie van diverse soorten tuinen in Arnhem betekent dat onze klanten altijd een ontwerp krijgen dat niet alleen hun persoonlijke stijl weerspiegelt maar ook optimaal gebruikmaakt van de beschikbare ruimte. Samen creëren we een tuin die perfect aansluit bij de wensen.

Tuinontwerp is een kunst op zich. We luisteren aandachtig en vertalen jouw wensen naar een concreet plan. De volgende elementen zijn essentieel in onze ontwerpen:

 • Harmonie tussen woning en tuin

 • Keuze en plaatsing van planten en structuren

 • Functionele zonering voor activiteitenuitvoering

 • Creatieve oplossingen voor privacy en comfort

Voor de aanleg van de tuin zetten we onze expertise in om het ontwerp tot leven te brengen. We zorgen voor een solide basis met kwalitatieve materialen en vakmanschap. Essentiële stappen in dit proces omvatten:

 • Grondwerk en bodemvoorbereiding

 • Aanplanting met kwaliteitsplanten

 • Installatie van bestrating en waterpartijen

 • Plaatsing van tuinelementen zoals verlichting, pergola’s en terrassen

We garanderen dat elk onderdeel van de tuinaanleg met uiterste nauwkeurigheid wordt uitgevoerd. Kundigheid in groene vingers en oog voor detail staan hoog bij ons in het vaandel. Ons doel is om een buitenruimte te leveren waar je nog jaren plezier van hebt.

In Arnhem weten we dat de buitenruimte deel uitmaakt van iemands leefomgeving. Daarom pakken we elk project met dezelfde passie en toewijding aan of het nu gaat om een nieuwe tuin vanaf het begin of een complete renovatie van een bestaande tuin. Elk seizoen kent zijn eigen uitdagingen en vereist specifieke kennis om tuinen tot hun recht te laten komen. We zijn er trots op dat we met onze lokale kennis en ervaring een tuin kunnen leveren die het hele jaar door bloeit.

Professioneel tuinonderhoud in Arnhem

Het onderhouden van een tuin vereist kennis en regelmatige aandacht om te zorgen dat het ontwerp en de beplanting optimaal tot hun recht komen. Ons team van vakkundige hoveniers in Arnhem weet precies wat nodig is om uw tuin er het hele jaar door verzorgd uit te laten zien. Tuinonderhoud is meer dan enkel het maaien van het gras en het verwijderen van onkruid; het is een uitgebreide service die de gezondheid en groei van uw tuin waarborgt.

Wij bieden verschillende onderhoudspakketten aan die zijn aangepast aan de seizoenen en de specifieke behoeften van uw tuin. Deze pakketten omvatten:

 • Voorjaarssnoei om groei te stimuleren

 • Zomeronderhoud voor behoud van bloei en vitaliteit

 • Herfstklaar maken van de tuin ter voorbereiding op de winter

 • Winterinspectie om schade door vorst en kou te voorkomen

Onze expertise in tuinonderhoud omvat ook gespecialiseerde diensten zoals bemesting, ziektebestrijding en het snoeien van heesters en bomen. We werken met duurzame technieken en materialen om zowel het milieu als de biodiversiteit van uw tuin te respecteren.

Het periodiek inzetten van een professionele hovenier zorgt niet alleen voor een continue uitstraling van uw tuin maar draagt ook bij aan het voorkomen van problemen die op de lange termijn kostbaarder zijn. Door onze lokale ervaring in Arnhem zijn we snel ter plaatse en kunnen we efficiënt inspelen op de klimatologische uitdagingen die specifiek zijn voor deze regio.

Daarnaast adviseren we onze klanten graag over de beste manieren om hun tuin te onderhouden. Dit advies kan gaan over:

 • Water geven tijdens droge perioden

 • Het juiste maaiseizoen

 • Bescherming tegen insecten en plagen

Onze passie voor groen en onze toewijding aan service maken dat we ons continu inzetten voor een adembenemende tuin die uw persoonlijke smaak weerspiegelt. Met regelmatig onderhoud door onze professionals zal uw tuin in Arnhem groeien en bloeien, en daarmee een bron van vreugde en ontspanning zijn.

Onze expertise in verschillende tuinstijlen

Een prachtige tuin begint met een duidelijk concept dat perfect aansluit bij de persoonlijkheid en wensen van de eigenaar. Onze expertise in Arnhem strekt zich uit over een breed scala aan tuinstijlen. Of u nu droomt van een klassieke Engelse tuin, een minimalistische moderne stijl of een onderhoudsvriendelijke natuurlijke tuin, ons team heeft de kennis en ervaring om uw visie tot leven te brengen.

Klassieke Tuinen: Met onze jarenlange ervaring transformeren we elk stuk grond tot een groene oase met symmetrische lijnen, traditionele beplanting en elegante waterelementen. We zorgen ervoor dat de flora en kleurschema’s het hele jaar door een tijdloze charme uitstralen.

 • Moderne Tuinen: Voor liefhebbers van modern design combineren we strakke lijnen met architectonische planten en creatieve verlichting. Onze moderne tuinen zijn visuele kunstwerken die de nieuwste trends in landschapsarchitectuur weerspiegelen.

Voor een natuurlijke tuin die biodiversiteit aanmoedigt, leggen wij de nadruk op inheemse plantensoorten die weinig onderhoud vereisen. Onze aanpak bevordert een gezond ecosysteem en creëert een vredige toevlucht in uw eigen achtertuin.

Elke tuinstijl vereist een eigen aanpak als het gaat om onderhoud. Ons team is gespecialiseerd in het herkennen van de specifieke eisen van elke tuin en wij stellen onderhoudsplannen op die de schoonheid van uw tuin het hele jaar door waarborgen. Wij bieden u onze kennis van lokale weerspatronen en bodemsoorten, zodat uw tuin niet alleen vandaag maar ook in de toekomst blijft floreren.

Door deze expertise te verweven met uw persoonlijke voorkeuren, ontwikkelen wij een unieke tuinervaring die verder gaat dan uw verwachtingen. Onze benadering omvat zowel flora als hardscape-elementen en verzekert een harmonieuze balans tussen praktisch nut en esthetische aantrekkelijkheid. Wij zien elke nieuwe opdracht als een mogelijkheid om onze passie voor tuinen te delen en een duurzame, prachtige ruimte te creëren waar u jaren van kunt genieten.

Creëer jouw droomtuin met onze hulp

Je droomtuin realiseren lijkt misschien een uitdaging, maar met ons professionele team wordt dit een soepele en plezierige ervaring. We luisteren aandachtig naar je wensen en transformeren deze in een concreet tuinontwerp. Of je nu hunkert naar een weelderige bloementuin, een strakke moderne uitstraling of een ruimte waar natuur en duurzaamheid centraal staan, we hebben de expertise in huis om je droomtuin te realiseren.

Dankzij onze jarenlange ervaring in Arnhem hebben we een diepgaand inzicht in de lokale ecologie en klimaatomstandigheden. Dit stelt ons in staat planten te selecteren die niet alleen mooi zijn maar ook goed gedijen in de regio. Hierdoor is je tuin niet alleen een lust voor het oog maar ook duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Hier zijn enkele essentiële stappen in het proces:

 • Inventarisatie: Een gedetailleerde inventarisatie van de huidige situatie en jouw wensen en behoeften.

 • Ontwerp: Het creëren van een op maat gemaakt tuinontwerp dat aansluit bij jouw levensstijl.

 • Realisatie: De fysieke aanleg van de tuin, waarbij we hoogwaardige materialen en technieken gebruiken.

 • Nazorg: Advies en begeleiding voor tuinonderhoud om je tuin jaar na jaar te laten stralen.

Een bijzondere specialisatie van ons team is de aanleg van levende tuinen die bijdragen aan de biodiversiteit van Arnhem. Tuinen met een rijke variatie aan planten trekken nuttige insecten aan en bevorderen een natuurlijk evenwicht. Mocht je interesse hebben in een milieuverantwoorde tuin, dan hebben we de kennis en vaardigheden om deze wens in vervulling te laten gaan.

Bij elke stap van het proces zorgen we voor een transparante communicatie en houden we rekening met jouw budget. Onze flexibele aanpak zorgt ervoor dat we oplossingen op maat kunnen aanbieden die passen bij zowel grote als kleine ruimtes. Zo wordt het creëren van de perfecte tuin niet alleen een haalbare kaart maar ook een opwindende reis.

Geniet het hele jaar door van een prachtige tuin

Wanneer we spreken over een tuin die het hele jaar door zijn pracht behoudt, denken we meteen aan de zorgvuldige planning die daarvoor nodig is. De sleutel tot een tuin die in elk seizoen iets te bieden heeft, ligt in de selectie van planten en bloemen die op verschillende momenten van het jaar bloeien.

Het is essentieel dat we rekening houden met de levenscycli van planten. Door te kiezen voor een mix van vaste planten, eenjarige bloemen en heesters, kunnen we ervoor zorgen dat er altijd iets in bloei staat. Hieronder volgen enkele richtlijnen die ons helpen bij de aanleg van zo’n tuin:

 • Kies voor winterharde vaste planten die in de winter groen blijven.

 • Plant bloembollen die in het voorjaar voor een kleurrijke explosie zorgen.

 • Zorg voor zomerbloeiers die de tuin in de warmste maanden opfleuren.

 • Selecteer herfstbloeiende planten die kleur geven wanneer het gros van de tuin zich opmaakt voor de winter.

Niet alleen de plantenkeuze is belangrijk, maar ook het tuinonderhoud speelt een rol in het jaarrond genieten van de tuin. Regelmatig snoeien, bemesten en ziektepreventie zijn van cruciaal belang om de tuin gezond en aantrekkelijk te houden. Ons team biedt de expertise om deze taken efficiënt en op het juiste moment uit te voeren. Een goed onderhouden tuin is immers een lust voor het oog en een bron van trots voor elke huiseigenaar.

Duurzaamheid is tevens een factor die we niet uit het oog verliezen. We integreren duurzame praktijken zoals het gebruik van inheemse planten en ecologisch verantwoorde materiaalkeuzes. Dit zorgt niet alleen voor een tuin die mooi is maar ook bijdraagt aan het welzijn van ons milieu.

Door een combinatie van strategische planning, professionele uitvoering en toegewijde verzorging zijn we in staat om schitterende tuinen te creëren waar onze klanten het gehele jaar door van kunnen genieten.

Conclusie

We hebben gezien dat een betoverende tuin niet zomaar ontstaat. Het vereist een mix van expertise in plantkeuze, onderhoud en duurzaamheid. Door onze tips te volgen voor het selecteren van de juiste planten en het toepassen van goed tuinonderhoud, zul je merken dat jouw tuin een oase wordt die het hele jaar door leeft. Onthoud dat de hoveniers in Arnhem klaarstaan om je droomtuin tot leven te brengen. Of je nu een robuuste winterse setting wilt of een kleurrijke zomerse bloemenpracht, met de juiste zorg en aandacht zal jouw tuin stralen in elk seizoen. Vergeet niet dat duurzaamheid en ecologische verantwoordelijkheid hand in hand gaan met schoonheid. Laten we samenwerken aan groene, gezonde en prachtige tuinen in Arnhem.

Winkelwagen